Design trends

Design trends

oktober 23, 2019 0 Door Huisemma.nl

Om een nieuwe trend in de interieur wereld te starten wordt vaak terug gekeken naar het verleden. Oude tijden herleven en er treedt een gevoel van nostalgie op. Dit is al helemaal het geval aan het eind van het jaar als we een nieuwe start willen maken.

De laatste jaren zien we echt een revival van de 70’s. Deze roerige tijd heeft echt een sterke indruk gemaakt op velen. Niet alleen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bevrijding, maar zeker ook wat betreft de mode- en interieur industrie. De huidige trend die hierop gebaseerd is, kenmerkt zich door een sprankje 70’s disco in combinatie met een luxe, fluwelen zachtheid en de uitgelatenheid en het volume van de 80’s.  Toch zullen we ook hierna weer geïnspireerd raken door een nieuwe trend. Dus wat ligt er nog voor ons in het verschiet? Hoe kunnen wij en onze huiselijke omgeving veranderen en ontwikkelen?

Groen en duurzaam

Heel optimistisch gedacht, zal het komende seizoen van 2020-2021 groenere en meer duurzame initiatieven brengen. Juist door de milieubewuste trend die over de gehele wereld in alle aspecten van ons leven waar te nemen is, zal dit zeker met schoonheid en style gepaard gaan die geen schadelijke invloed zal hebben op de natuur. Dit zal vooral merkbaar zijn in de innovatieve ontwikkelingen op het gebied van het creëren van nieuwe materialen gebaseerd op recycling.

Het gebruik van al bestaande materialen voor nieuwe doeleinden zal zeker in het voetlicht komen te staan. Niet alleen voor mode- en designdoeleinden, maar ook voor praktische toepassingen in huishoudens en industrie. Ook in ontwikkelingslanden is deze technologie zeer welkom omdat hiermee niet alleen kosten bespaard worden, maar bovendien de natuur ontzien zal worden.

Indien deze trend opgepikt wordt door de mode- en interieurbranche, zullen mensen in hun dagelijkse omgeving veel bewuster worden van de noodzaak en de mogelijkheid onze wereld te redden.