Gast in huis?

Gast in huis?

oktober 23, 2019 0 Door Huisemma.nl

Er is waarschijnlijk een goede reden dat jouw oog valt op dit artikel over logeerbedden. De meeste mensen hebben niet zo maar een kamer over om een gast te ontvangen en zoeken dus een ingenieuze oplossing om een logeerbed te integreren in een bestaande kamer. Je hebt dus nieuwe ideeën nodig over hoe je op een creatieve manier kunt omgaan met je ruimte in huis. Feit is dat we niet continue gasten over de vloer hebben, dus een logeerplek is slechts voor incidenteel gebruik. Maar op het moment dat de gast er is, wil je natuurlijk wel dat deze zich welkom en thuis voelt en dat het hem/haar aan niets ontbreekt. Een beetje luxe en huiselijk gevoel is dan zeer welkom, dus niet dat we het luchtbed uit een vuilniszak hoeven te trekken alsof we op een camping zijn beland.

Slimme logeerbedden


Hoe pak je dit project het beste aan en wat zijn de slimste oplossingen?
Een van de meest eenvoudige oplossingen is een slaapbank. Deze heeft een dubbele functie, dus ook als er geen gast in huis is, kun je plezier hebben van je aankoop. Heel handig is het als de slaapbank ook plaats heeft voor het beddengoed, zodat je daar niet meer naar op zoek hoeft.

Deze oplossing bestaat ook in een eenpersoons uitvoering, de zogenaamde bedstoel. Let hierbij wel op de afmeting van het matras in de slaapstand. Je zou niet willen dat je gasten uit hun bed rollen omdat het te kort of te smal voor hen is.

Naast deze twee oplossingen is het opklapbed ook weer terug van weggeweest. Deze ruimtebesparende oplossing was vroeger heel gewoon, maar inmiddels verouderd. De moderne versie is vaak niet alleen een lust voor het oog, vaak is er een extra funtie aan gekoppeld zoals een bureau op wandkast. Een ware lust voor het oog.