Studio interieur ideeën

Studio interieur ideeën

oktober 23, 2019 0 Door Huisemma.nl

Kleine appartementen  voor 1 à 2 persoons huishouden zien we meer en meer verschijnen. Veel mensen verkiezen klein en compact wonen boven een grote kast van een huis. Zeker als er nog geen kinderen zijn en het een huishouden van tweeverdieners is. De woning wordt immers het grootste gedeelte van de tijd niet bewoond. Veel uren op kantoor en slechts in de avonden en weekenden wordt tijd door gebracht in de studio. Bovendien ben je minder tijd kwijt met het huishouden!

De kunst is om deze zo in te richten dat het niet alleen groot aanvoelt, maar ook dan je geen praktische ruimte te kort komt. Het is toch zaak voor 2 personen spullen te kunnen herbergen.

Het liefst nog een beetje stylish ook, want onze jonge tweeverdieners werken niet voor niet zo hard en willen hun zuur verdiende centen graag aan mooie spullen uitgeven.

De taak van de interieur ontwerper is dan ook deze ruimtes zo efficiënt mogelijk in te richten zonder verlies van stijl en klasse. Op de eerste plaats doet de interieur designer er goed aan eens een praatje te maken met de architect. Indien mogelijk tijdens het ontwerp- of bouwproces, maar zeker voor de eigen plannen te maken. Het is namelijk heel belangrijk invoeling te krijgen met de bedoelingen van de architect om zo in te kunnen spelen op het bestaande ontwerp.

Out of the box

Het spelen met de ruimte en deze zo optimaal mogelijk benutten is een ware uitdaging. Het is een kwestie van veel voorstellingsvermogen, creativiteit, speelsheid en een letterlijk ‘out of the box’-denken. Compact leven hoeft niet saai te zijn. Dat bewijzen de vele stads studio’s en tiny houses wel, waar menige YUP al zijn intrede in heeft genomen. Het is tegenwoordig juist heel trendy om klein te wonen.