De verschillende soorten vloerbedekkingen

december 13, 2019 0 Door Huisemma.nl

Een vloer is enorm belangrijk voor de sfeer en inrichting van de woning. Wanneer je een huis gaat inrichten moet je dus goed na denken wat voor vloerbedekking je in huis wilt neerleggen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vloerbedekking, met ieder zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel beschrijf ik een aantal van deze vloeren voor jullie.

Tapijt

Iedereen kent tapijt wel. Veel mensen hebben tapijt op hun vloer liggen, maar je kan er ook voor kiezen om je hele vloer van tapijt te maken. Tapijt is een zachte vloersoort die ideaal is voor mensen met kleine kinderen. De vloer is zacht en een kind kan hier dus perfect op spelen. Echter is de vloer minder handig voor mensen met huisdieren. De vloer is lastig schoon te maken en haren etc. blijven dus makkelijk in de vloer zitten.

Houten vloeren

De bekendste vloeren zijn de houten vloeren. Er zijn veel verschillende mooie houten vloeren op de markt. Houten vloeren passen in elk soort huisstijl. Dit komt doordat hout een natuurproduct is en beschikbaar is in enorm veel verschillende soorten en maten. Houten vloeren zijn uniek en brengen daarom een warme sfeer in de woning. Het nadeel van houten vloeren is dat ze veel onderhoud nodig hebben om mooi te blijven.

PVC vloeren

Ten slotte heb je ook nog PVC vloeren. Deze soort vloerbedekking lijken enorm op de houten vloeren, maar zijn niet van een natuurproduct gemaakt. PVC is namelijk een kunststof materiaal met het voordeel dat ze enorm makkelijk schoon te maken zijn. Een ander voordeel van PVC vloeren is dat het een stevig materiaalsoort is, waardoor de vloeren ook wel tegen een stootje kunnen.

Verder zijn er nog enorm veel andere vloersoorten, zoals gietvloeren en laminaat. Wil je weten wat goed bij jouw woning past? Zoek online naar sfeerimpressies van woningen en vind de juiste vloer.