Dé beste oplossingen voor jouw verstopte toilet

Dé beste oplossingen voor jouw verstopte toilet

januari 6, 2020 0 Door Huisemma.nl

Toilet verstopt in je woning of bedrijf in Den Haag? Paniek! Zo loopt het water bijvoorbeeld tot de rand van de pot en met meer pech stroomt het er zelfs overheen. Tja, je moet nu snel kiezen: ga je dit probleem zelf oplossen of bel je meteen met de beste rioolvakman van Den Haag? Kies je voor dit eerste, dan hebben we tips. Lukt dat niet, dan hebben we de beste tip!

Zelf aan de slag met de verstopte wc

Wanneer je aan de slag gaat met een verstopt toilet, dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. We hebben wat aanraders, maar er zijn ook methodes die je beter kunt laten. Rubberen handschoenen aan om jezelf te beschermen tegen viezigheid uit het toilet? Dan gaan we van start!

Advies 1 – Trek niet door

Je bent misschien geneigd om het toilet een aantal keren door te trekken, want wie weet spoelt het water de verstopping wel weg… Doe dit niet, want het water stroomt dan zeker uit de pot over je vloer heen. Bovendien kan al dat extra water een eventuele ontstopping met gereedschappen straks bemoeilijken.

Advies 2 – Probeer het met een rubberen plopper

Dek de vloer rond de wc af met kranten, oude handdoeken of keukenpapier. Pak dan de plopper uit de keukenkast en houd het rubber even onder de warme kraan: daar wordt het materiaal soepel van. Zet het rubber dan op de afvoer van je toilet en beweeg deze krachtig op en neer. Hopelijk ‘plopt’ de verstopping er zo uit!

Advies 3 – Combineer afwasmiddel en heet water

Soms is een verstopping in het toilet niet zo hardnekkig en kan deze op een vrij simpele manier worden opgelost. Spuit om te beginnen een beetje afwasmiddel in de wc. Een paar druppels is voldoende. Giet daarna minimaal één liter heet water (let op: gebruik geen kokend water, anders barst het porselein) in het toilet. 

Aan de slag met een extremer middel? Pas op met de ontstoppingsveer!

Bij een hardnekkige verstopping kan een ontstoppingsveer misschien nog uitkomst bieden. Het gebruik ervan brengt echter wel de nodige risico’s met zich mee. Zo kan de veer vast komen te zitten in het toilet. Bovendien kunnen er diepe, onherstelbare krassen ontstaan als je even niet oplet. Gebruik de veer dan ook niet als je er nog nooit mee gewerkt hebt!

Moe van het ontstoppen? Bel meteen jouw vakman voor Den Haag!

Zelf je wc ontstoppen is zo makkelijk nog niet. En het kost je ook nog eens veel tijd. Vandaar dan ook onze beste tip: neem contact op met Ontstoppingsbedrijf Den Haag voor een door de wol geverfde rioolspecialist. Hij neemt graag het stokje – of de plopper? – van je over. Sterker nog: hij haalt de verstopping weg met nóg efficiëntere mechanische middelen. Spoed of geen spoed: na zijn bezoek doet je wc het weer goed!