Wespen in de buurt? Niet als je een expert inhuurt!

Wespen in de buurt? Niet als je een expert inhuurt!

januari 6, 2020 0 Door Huisemma.nl

Wespenplagen zijn ontzettend vervelend. Ze komen vooral voor in de zomer, als jij met de kinderen lekker in het park van een ijsje aan het smikkelen bent. Of je staat met ze in een pretpark, waar alle wespen uit het land wel lijken te wonen! Of… nog erger: er zit een wespennest in je eigen huis en je moet voortdurend op je hoede zijn. Afrekenen met deze kwelling? Dan moet je op de kunsten van een ervaren wespenbestrijder vertrouwen!

Hoe komen de wespen in je huis?

Op een herfstige dag perst een wespenkoningin zich door een gaatje in een muur naar je zolder toe. Of ze stopt al in de spouw van de muur, waar ze eerst nog een winterslaap houdt. In de lente wordt ze wakker en gaat ze een wespennest bouwen. Dit nest wordt groter en groter en op een gegeven moment vliegen er allerlei wespen door je woning. Vanaf dat moment heb je geen leven meer…

Kun je wespen zelf aanpakken?

Dat raden we je liever niet aan, want zonder enige ervaring en kennis kan het alleen maar mis gaan. Sla je bijvoorbeeld een wespennest kapot, dan vliegen alle wespen uit om je te steken. Hetzelfde geldt als je het nest wilt verbranden of verdrinken. Denk maar niet dat dat wel mee zal vallen, want wespenbestrijders krijgen in het wespenseizoen genoeg huilende of geschrokken klanten aan de lijn!

Wat kan een wespenbestrijder voor je doen?

Professionele wespenbestrijder weten heel goed hoe wespen zich gedragen en waarom. Bovendien kunnen zij een wespennest eenvoudig opsporen. Net zo belangrijk is dat de experts weten hoe ze wespennesten op een – voor iedereen – veilige manier moeten verwijderen. Een bestrijder doet dat als volgt:

  1. Hij zet een masker op en trekt een beschermend pak aan.
  2. Hij pakt een poederspuit met daarin een giftig middel tegen wespen.
  3. Hij spuit het middel in de ingang van het wespennest.
  4. Alle in- en uitvliegende wespen worden met het poeder bedekt.
  5. Het poeder tast het zenuwstelsel van de wespen aan. Binnen enkele dagen zijn ze dan ook allemaal dood.

Na de behandeling krijg je van de expert ook nog adviezen mee om in het volgende jaar wespen te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld de komende lente op zoek gaan naar beginnende wespennestjes, want die zijn dan heel makkelijk te verwijderen. En krijg je alsnog last van wespen dat jaar? Dan weet je de lokale wespenbestrijding in jouw omgeving echt wel weer snel te vinden!