Elegante screens als zonwering

Elegante screens als zonwering

februari 11, 2020 0 Door Huisemma.nl

Het is heerlijk om je af en toe is af te sluiten van de buitenwereld als je op de bank een naar een goede film zit te kijken. Het probleem met gordijnen is echter dat als je de zon of het licht buiten wilt houden, je van binnen ook helemaal niet meer door de gordijnen kunt kijken. Je hebt wel gordijnen waarbij je wel van binnen naar buiten kunt kijken en niet van buiten naar binnen, maar deze gordijnen doen het vaak wat minder als je het hebt over zonwering. De oplossing voor dit probleem is om elektrische screens aan te schaffen. Het voordeel van elektrische screens is dat je er goed doorheen kunt kijken, maar dat het tegelijkertijd ook goed beschermt tegen overmatig licht van buiten. Een ander voordeel is dat het er ook nog eens strak uitziet. Screens vallen in- en uitgerold nóg minder op dan rolluiken wat er dus voor zorgt dat het er ook nog netjes uitziet.

Soorten screens

Je kunt de soorten screens verdelen in twee verschillende soorten groepen.

  • De eerste groep bestaat uit standaard screens. Bij deze variant wordt het zonwerende doek bevestigd aan de onderkant van de lijst en is het doek aan de linker- en rechterzijde echter niet bevestigd aan de lijst. Bij de standaard screens laat die kleine ruimte tussen de lijst en het doek een kleine hoeveelheid direct licht door en kan ook de wind ervoor zorgen dat het doek wat gaat wapperen.
  • De tweede groep bestaat dan ook uit een variant die daar een oplossing voor biedt. Bij de ZIPscreens zijn ook de zijkanten van het doek bevestigd aan de geleiders wat maakt dat er zich geen opening meer bevindt aan de zijkanten. Op deze manier heb je dus helemaal geen directe lichtinval meer en is het doek strakker gespannen waardoor het doek ook minder gevoelig wordt voor wind.

Bediening

De bedingen van de screens wordt steeds vaker vanaf afstand aangestuurd, bijvoorbeeld met een afstandsbediening of met je smartphone. Op deze manier kun je de elektrische zonwering ook programmeren. Dit wil zeggen dat je kunt instellen hoe laat de zonwering automatisch wordt ingeschakeld en wanneer deze ook weer automatisch moet worden uitgeschakeld. Je kunt verschillende screens dus aan elkaar koppelen zodat deze tegelijk in- en/of uit worden geschakeld. Dit is natuurlijk vele malen gemakkelijker dan elke dag meerdere screens en/of rolluiken achter elkaar te moeten in- of uitschakelen.

Offerte op maat

Verder kunt u eenvoudig een offerte op maat aanvragen voor verschillende soorten zonwering. Je kunt je voorkeuren op verschillende punten aangeven:

  • De maat van de screens
  • De kleur van de screens
  • De bediening van de screens

Op deze manier kun jij de juiste screens voor jouw huis kopen. Vervolgens wordt de offerte die je hebt aangevraagd door het systeem gekoppeld aan een zonweringsspecialist bij jou in de buurt. De desbetreffende specialist maakt op basis van jouw voorkeur dan een offerte op maat. Zodra je deze offerte hebt ontvangen kun je een keuze maken over de screens die je wilt kopen.

Bron: ZonweringGarant.nl