Domein Verhuizen: Wat Zijn Uw Opties?

Hoewel beide vaak worden gebruikt, is het wijzen van een domein naar een andere website iets anders dan het overbrengen van een domein. Wanneer u technisch een domein aanwijst, koppelt u eenvoudig uw domein aan een andere webhostserver (waarbij uw websitebestanden in die server blijven). Dat betekent dat uw domein nog steeds bij dezelfde provider blijft. Echter, wanneer u verder gaat, dat domein zal wijzen op de nieuwe website.

Veel mensen maken de fout van de veronderstelling dat ze gewoon hun domeinregistratie op elk gewenst moment kunnen overbrengen. Dit is niet waar, en registrars (de organisaties die uw domein registreren) hebben een aantal regels die je moet volgen. Belangrijker, sommige registrars kunt u alleen uw domein te verhuizen binnen een 60-dagen lock periode. Dit betekent, je kunt niet gewoon het domein te verplaatsen zonder te wachten een volledige 60 dagen, en je zult een soort van boete oplopen. Ook hebben niet alle registrars dit type slot, dus je moet ervoor zorgen dat je de regels van elke kent.

Een ander verschil tussen de twee methoden van overdracht van een domeinnaam registratie is de methode van de overdracht van de inhoud van de website. Met domeintransfers uploadt u eenvoudig uw bestaande website-inhoud naar de nieuwe website. Het probleem is dat sommige webhosts geen ondersteuning bieden voor het uploaden van webpagina ‘s, waardoor het aantal pagina’ s dat kan worden overgedragen, kan worden beperkt. Er is ook de kwestie van cross-site scripting, die gemakkelijk uw website inhoud kan beïnvloeden.

Een beter alternatief voor het verhuizen van uw domeinnaam hosting is het huren van een web host die beide opties biedt. Zij zullen het technische werk doen om uw domeinnaam te verhuizen, zodat het proces soepel verloopt. De andere optie is om uw domeinnaam handmatig over te dragen, wat niet alleen vervelend is, maar ook veel programmeerkennis vereist. Ook, omdat veel webhosts domeinnaam transfers aanbieden, kan het moeilijk zijn om te vertellen welke website host de beste deal biedt.

Waar moet ik rekening mee houden?

Hoewel u zeker moet overwegen om uw domeinnamen bij één registrar te verhuizen, zijn er verschillende dingen om rekening mee te houden wanneer u dit doet. Eén is de prijs. Als u nog niet de eigenaar bent, wilt u misschien wachten totdat u dat doet, om erachter te komen of de prijs aangeboden door een registrar is eigenlijk lager dan de laagste prijs van een andere. Een andere is het aantal beschikbare domeinnamen, die zal bepalen hoeveel je betaalt. Je moet ook rekening houden met verborgen kosten, zoals transferkosten kortingen die registrars bieden.

Aan de andere kant, als u de eigenaar bent van het domein, is het belangrijk om te onthouden dat u eigenaar blijft van alle gegevens op uw account. Dus zelfs als u uw domeinnaam verhuizen zal naar een andere registrar, hebt u nog steeds een kopie van elk e-mailadres geregistreerd bij uw oude registrar. Sommige transferservices verlengen ook automatisch uw account, maar u ontvangt mogelijk geen verlengingsbericht, tenzij u er specifiek om vraagt. En tot slot, als onderdeel van het registratieproces, bent u verplicht om uw eigen domeinverificatiecode in te voeren, wat een unieke vingerafdruk is die controleert wie u bent en wat uw bedoelingen zijn. Dus zelfs als u uw domein bij één registrar verhuist, betekent dat niet dat u deze informatie niet opnieuw hoeft in te voeren! Zolang je deze fundamentele punten onthoudt, moet je in orde zijn. Klik hier voor meer informatie: https://eigen-domein.com/