Tips om u te helpen een huis met slecht krediet te kopen

hypotheek adviseur

Tips om u te helpen een huis met slecht krediet te kopen

Een hypotheekadviseur is een professional die als derde partij optreedt tussen de kredietnemer en de bank of hypotheekverstrekker. Hij helpt u bij het vinden van de meest geschikte hypotheek voor uw situatie, adviseert u over de beste rentevoet om een huis mee te kopen, helpt u bij het onderhandelen over een lening en helpt bij het vinden van eventuele noodzakelijke reparaties of upgrades. Hypotheekadviseurs beschikken over uitgebreide kennis van de kredietverleningssector en zijn veelal onafhankelijke banken of kredietverstrekkers. Hypotheekadviseurs hebben toegang tot gespecialiseerde leningproducten via makelaars of via de hypotheekverstrekkers die zij vertegenwoordigen.

De hypotheekadviseur kijkt naar uw huidige omstandigheden om te kijken welke hypotheekvorm bij u past. Dit houdt onder meer in dat u rekening houdt met uw inkomsten, uitgaven en of u al dan niet eigenaar bent van een huis hypotheekadviseur zwolle. Hij zal ook kijken naar uw kredietwaardigheid en omstandigheden om te zien of u een geschikte kredietnemer bent. Om de laagst mogelijke tarieven te krijgen, zal hij rondkijken voor de beste hypotheekleningen die voor u beschikbaar zijn. De meeste hypothecaire leningen hebben vaste tarieven voor de eerste looptijd en worden daarna geleidelijk verhoogd.

De hypotheekadviseur geeft u op basis van de huidige marktomstandigheden advies over de hypotheekvorm. Als u een goed kredietverleden heeft, is hij bereid u de beste rente en de laagste looptijd te bieden. Dit komt omdat hij weet dat u een goed risico vormt voor de hypotheekverstrekker en dat hij een goed rendement op zijn investering zal behalen als de rente laag wordt gehouden. Zelfs als uw kredietgeschiedenis slecht is, kan hij u mogelijk verzekeren met een rentepercentage dat de helft is van wat een geldschieter zou vragen voor een gelijkwaardige lener.

Voor meer informatie zie: Holland verzekerd